O insectă periculoasă provoacă probleme uriașe în pădurile României. Nu se știe cum a apărut în țara noastră
Pădurile României sunt pline de viață, iar unele dintre speciile care trăiesc în aceste spații sunt de-a dreptul neașteptate. Din păcate, o insectă anume este foarte periculoasă și deja a atras atenția autorităților din țara noastră.

Atunci când vine vorba despre animalele care locuiesc în păduri, cei mai mulți dintre noi ne vom gândi la câteva exemple evidente, cum ar fi lupii, urșii sau vulpile. Cu toate acestea, pădurile sunt pline de viață, iar multe dintre speciile care trăiesc în aceste zone din țară pot părea destul de bizare pentru cei care nu cunosc foarte bine ce fel de specii se găsesc, în mod normal, într-o pădure.
Din păcate, o insectă anume este și periculoasă, iar autoritățile o monitorizează deja cu atenție. Mai precis, este vorba despre gândacul Agrilus, care a pus stăpânire peste pădurile de stejar. Din păcate, această insectă se așează între scoarță și lemn și se hrănește cu seva arborilor.
Insecta periculoasă din pădurile României
În ciuda faptului că efectele pe care prezența acestei insecte le are sunt destul de greu de observat cu ochiul liber, experții spun că ar fi afectată o zonă de aproximativ 7.000 de hectare din fondul forestier administrat de către Romsilva.
Pădurile cele mai afectate de către prezența gândacului Agrilus ar fi cele din județele Timiș, Vaslui, Vrancea, Timiș, Dâmbovița cât și din Arad.
Problema nu poate fi rezolvată ușor
Până acum, pădurile României nu s-au mai confruntat cu gândacul Agrilus, iar experții nu sunt siguri cum să împiedice înmulțirea și răspândirea acestuia. Mii de stejari cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani deja au început să se usuce din cauza acestei insecte invazive.
„Este un dăunător care nu este vizibil și automat nu poate fi combătut în niciun fel”, a spus Marin Petre, directorul Direcției Silvice Dâmbovița, conform informațiilor de la PRO TV. În acest moment, specialiștii iau în calcul plantarea unor arbori mai rezistenți la secetă, pentru a combate apariția acestui gândac atât de periculos și greu de eliminat.